Best 100+ Loksewa Aayog Question Answer 2021

Lok Sewa Tayari Nagarne Sayad Ahile Kamai Matrama Vetinu Hunchha. Sarkari Job Ko laagi Manchhe Marihatya Nai Garchha. Loksewa ko laagi Tution Dekhi liyara Online Study pani Garna Saknu Chha. Hamile Aaja Best 100+ Loksewa Aayog Question Answer Liyara Aayaka Chhau. Jasma Daily 5 Krishi Loksewa Question Yas Post maa Paauna Saknu Hunchha.
Best 100+ Loksewa Aayog Question Answer 2020
Best 100+ Loksewa Aayog Question Answer 2020

Daily 5 Loksewa Aayog Question Answer

Yadi Tapai Krishi Subject Bata Loksewa Tayari Gardai Hununchha Vane Tapaiko Laagi Hamile Daily 5 Krishi loksewa Aayog Question Answer Dine Garchhau.
Yas Post maa Daily 5 Ota Question Sahit Answer Study Garna Saknu hunchha. So Guys Support Gardai Garnuhos Hami Tapaiko laagi Question Answer Lyaudai Garchhau. Yadi Tapai Attitude Nepali Status chahanu Hunchha Hununchha.

Krishi Loksewa Aayog Question

Tala Date or Question Haru Diyako Hunechha. Tapaile Hamilaai Facebook Maa Pani Contact Garna Saknu Hunechha. Or Facebook Maa Pani Daily 5 Question Provide Garinechhan And question Sahit Answer Yas Site  Maa Provide Garchhau.
 
 
“Lok Sewa Question Answer”)
 
 
 
  • Bali utpadan upaja sthira garne sajilo tarika kun Ho?
 
Answer: Musa niyantran (C)
 
 
  • tulanatmak rupale badhi awadhi bhaeka upaj kun Ho?
 
Answer: Sakhar khaNDa (A)
 
 
  • Post Harvest Prabidhi Ramro Sang Apanauda ke Phaaida Hunchha?
 
Answer: Bikri nahune abadhi hrasa hunchha (D)
 
 
  • Prati dui ropani jaggama katiwata pheromen Trap Rakhnu Parchha?
 
Answer: 10 (D)
 
 
  • Nepal maa krishakharule apanaisakeko IPM prabidhi kun Ho?
Answer: All of these (D)
 

 
 
1. talakamadhye IPM bidhi kun Ho?
 
Answer: All (D)
 
 
2. KiTkiTe khapaTele kun Balima ksheti Puryaauchha?

 
Answer: Gahu (B)
 
 
3. Hal Bishma sabaibhanda badhi Maatram biShadiko Prayog garne desh Kun ho?
 
Answer: Chin (B)
 
 
 
4. Baali Sanrakshanako Saral upaya kun Ho?
 
 
Answer: Bhutik tarika (A)
 
 
5. Prtihektar badhi prangaarik Mal aawashyak Parne baali Kun ho?
 
 
Answer: AduWa (A)
 
 

1. Acaricide Bhannle ke Bujhinchha?
 
Answer: Sulasule Naasak (D)
 
 
 
2. Prati ekaai kul lagatma ek nishkshit munapha jodera garine Mulya nirdharaNa kun Ho?

 
Answer: Laagaat Jod Mulya (C)
 
 
3. Syaauma Powdery Mildew lagaune karaNa r Pathogen kun ho?

 
Anwer: Podosphaera leucotricha (D)
 
 
 
4. Makaiko Northern Leaf Blight Rog sahane sakne jat kun ho?
 
Answer: Deuti (C)
 
 
 
5. Balinaliko Mukhya shatrujib khurme kirako Pahichhan kun ho?

 
Answer: Angreji Shabda ‘C’ aakar (A)
 

 
 
1. talaka madhye White grub wyawasthapan bidhi kun Thik chha?
 
Answer: Metarhizium anisopliae (B)
 
 
2. Balima Rog roktham bidhiharu Kunkun Hun?
 
Answer: All of These (D
 
 
3. Which one is Harmless Insect?
 
Answer: None (D)
 
 
4. Sarbaprtham bali upachar shibir (Plant clinic)suruwat kun deshbat bhaeko Thiyo?
 
Answer: USA (C)
 
 
5. Balima Utpadanama Sabaivanda hrawa lyaaune laral tatwa kun ho?
 
Answer: Diseases (A)
 
 
 

 
1. Bajar Byawasaya Prbaddan niti kati saalma lyaaiyo?
 
Answer: 2063 (D)
 
 
2. Bideshma baDhi Niryat Hune Biu Kun Ho?
 
Answer: Mula (A)
 
 
3. PlaanTa KorenTaain Samiti Kati Sadasya Hunchha?
 
Answer: 16 (B)
 
 
4. talak mdhye dhaanko maruwa sahan sakne jaat kun Ho?
 
Answer: Ladksmi (A)
 
 
5. Gahuko khairo Sidure awarodha jaat kun Ho?
 
Answer: All of these (D)
 
 

 
1. dirghakalin krishi Yojana bajaar kun prathmikataama Parchh?
 
Answer: Pahilo (A)
 
 
2. Krishi Bajar kasari sanchalan Hunchha?
 
Answer: All (D)
 
 
3. Crop Cutting kati Kshetraphalama Lienchha?
 
Answer: 10 Warga Miter
 
 
4. S.N 2018 dekhi pradesh 3 ra 4 ko kati sthamiya tahama tarakaari ra Phalphulama Mulya Sringkhla Bikasa aayojana Suru bhaeko Chha?
 
Answer: 40 (B)
 
 
 
5. Bishwa Byapaar SangaThan Nepal Kati Au Sadasya RaaShTa Ho?
 
Answer: 147 (C)
 


 
 
 
1. Nepalma kahile krishi Dashak manaaiyo?
 
Answer: Dashau Yojana (B)
 
 
 
 
2. Krishilaai Prabhawa parne tarwa kun Ho?
 
Answer: All (D)
 
 
3. Krishi kshetra bikasa bhanne naara kati Auu Yojana dekhi UThaauna thaliyo?
 
Answer: Pratham (A)

 
4. Sahakaritako suruwat kun desh bata bhaeko Ho?


 
Answer: Landon (A)
 
 
 
5. kalimaTi kathmandu ko tarakari bajar kasto ho?
 
Answer: thok (C)
 
 
 
1. Thap ek Ekai Utpaadan garda laagne laagat kun Ho?
 
Answer: Simaanta Laagat (C)
 
 
2. Makai vitra kerau lagaieko Chha Vane tyo Bali Kun Paddati Ho?
 
Answer: Ghusuwa (B)
 

 

 
 
 
3. Nepalko Garibi Niwaran Garne Baliyo Aadhar kun Ho?
 
Answer: Krishi (A)
 
 
4. Garibi NiwaraNalaai Kun Yojanama Pramukha Prathamikatama Aghi satiyo?
 
Answer: dashau (B)
 
 
5. Nepalma Phalphul Ropan BarShako Rupama Kun Salama Garna Thalani kaarya gari Sariyo?
 
Answer: B. S. 2075 (D)
 
Thank You So Much..
Guys Daily 5 Question Sangai Answer Update Hunchhan. So Check Garnuhos.

Leave a Comment

close